Payme Payment Logo Tasarımı Çalışması
Payme Payment markası için hazırladığımız logo tasarım çalışması ve detayları. İlk olarak Payme nedir ve ne işe yarar konusuna açıklık getirelim. Online oyun oynayanların bir çoğu bilir ve bu alanda dünya çapında oluşmuş büyük bir sektör vardır. Hem oyun satışlarının yapılması hemde oyun içerisinde yer alan sanal eşyaların satışlarının yapılması genel olarak el altından yapılmakta. Yada bu tarz satışların gerçekleştirilebileceği bazı siteler bulunmakta. Örnek olarak vereceğim bir kaç oyun var Knight Online, World of War Craft, Counter Strike, Dota 2, League of Legends şeklinde sıralanıp gider bu liste. Bu oyunların çok büyük bir kitlesi bulunmakta ve bu kitlenin kendi aralarında yapacağı alışverişleri kolaylaştırmak amacı ile kurulan bir platformdur. Platformun genel çalışma amacı bir site üzerinden gerçekleştirilmekte.
Amacı ise güvene dayalı ödeme yöntemi üzerinedir. Site bu tarz oyun ve eşya satışlarında aracılık yapmakta ve bu aracılık üzerinden komisyon alma yöntemi ile çalışmakta. Güvenli ödeme mantığı zaten bu strateji üzerine kuruludur. Arada üçüncü kişiler yada kurumlar olur Payme markası da bu üçüncü kurum rolünü üstlenmekte. Satıcılar satmak istedikleri oyunla alakalı eşyaları siteye ekliyorlar, alacak kişiler ise bu eşyaları siteden alıyorlar. Satıcı ve alıcı aslında bir birbirini ne görüyor nede tanıyor. Site satın alma işlemini başarılı ve güvenli olarak gerçekleştiriyor.
Logo Tasarım Süreci
Payme markası için hazırladığımız logo tasarımının sürecini detaylı olarak ele alalım. İlk olarak hazırlamak istediğimiz çalışma mantığı şu fikir üzerine dayalıydı. Hazırlayacağımız logo tasarımı basit bir ikon, figür tarzından ve tek bir parçadan oluşan görsel forma sahip çalışma olmalıydı. Payme logo tasarımı bir çok alanda yoğun olarak tek başına kullanılabilmeli ve bu kullanım yoğunluğu ile ilerleyen zamanlarda tek başına Payme markasını temsil edebilmeliydi. Tasarımda kullandığımız genel yapı ve ilerleyiş “P” harfinin markaya yönelik özelleştirilmesi ve bu yönde özgün bir tipografi elde etmemizle alakalı oldu. Hazırladığımız “P” harfinden oluşturulan logo hiç bir negatif alana sahip olmamakla beraber, yumuşak geçişlere sahip bir yapıda oldu.